[Interviu] Cum a decurs renovarea de la Centrul de Plasament Sfântul Andrei, Ploiești

In renovări 2016

Pentru că nu întotdeauna renovările de acasă se potrivesc cu cele de la locație, vă împărtășim acum o poveste (cu final fericit), de la Ploiești. Ne-a răspuns Victor Bălan, coordonatorul proiectului, cel care ne-a ajutat enorm, s-a dedicat total și a fost prezent zi de zi la locație.

 1. În ce a constat renovarea de la Centrul de Plasament “Sfântul Andrei”, Ploiești?

Victor Bălan: După ce am ajuns acolo, ne-am dat seama că sunt mai multe nevoi care trebuie adresate urgent, aşa că ne-am pus pe treabă. Am îndreptat pereţii, am placat cu gresie şi faianţă, am chituit, am vopsit şi am mascat ţevile. Apoi, am curăţat şi am schimbat obiectele şi instalaţiile sanitare.

page1 page

 1. Cum a decurs strângerea de fonduri pentru această renovare?

Victor Bălan: S-a strâns o treime din suma necesară renovării, iar cealaltă am acoperit-o din fondurile Patru Mâini. Per total, a fost un succes din acest punct de vedere.

 1. Când s-a dat startul renovărilor și când era programat? Dacă au existat întârzieri, care a fost cauza?

Victor Bălan: Renovarea s-a desfăşurat între 2 şi 17 decembrie, doar cu implicarea voluntarilor, angajaţi ai Patru Mâini. La fel, curăţenia de după renovare am realizat-o tot noi.

 1. Au existat diferențe între nevoia comunicată de reprezentanții centrului și cea evaluată de echipa tehnică Patru Mâini?

Victor Bălan: Reprezentaţii centrului nu au venit şi nicidecum nu au exprimat nevoi. Mai mult, au solicitat să schimbăm anumite obiecte sanitare funcţionale pentru că erau murdare, nu pentru că ar fi fost stricate. Tot ei se aşteptau să renovăm şi fundaţia, deşi echipa tehnică nu a considerat-o o problemă.

 1. Ce provocări ați întâmpinat?

Victor Bălan: Lipsa de comunicare din partea reprezentanților centrului a fost singura provocare cu care ne-am confruntat. În rest, ne-am suflecat mânecile și am trecut la treabă. Chiar dacă avem sau nu susținere, nu lăsăm lucrarea baltă, ci continuăm ce ne-am propus, indiferent de resursele umane și materiale investite, ținem de promisiune.

 1. Cât au durat lucrările?

Victor Bălan: 16 zile, inclusiv sâmbetele. Da, am lucrat intens ca să terminăm în timp util. La urma urmei, copiii aveau nevoie de ca totul să se rezolve rapid.

page3

 1. Cu cine ați ținut legătura pe parcursul renovării? Cum a decurs relația?

Victor Bălan: Domnul director a venit puţin la început, iar apoi a renunţat complet să se mai prezinte. S-a arătat dezinteresat şi nu am interacţionat aproape deloc, noi ne-am ocupat de tot.

 1. Ați avut parte de ajutor de la voluntari?

Victor Bălan: Singurii voluntari au fost din echipa Patru Mâini, oameni prezenţi la locul renovării zi de zi, care îşi doreau ca proiectul să fie un succes și s-au implicat pe tot parcursul lucrării.

pag3

 1. Cine a făcut parte din echipa de renovări Patru Mâini?

Victor Bălan: Suntem norocoși să avem parte de voluntari care își doresc cu tot dinadinsul să ajute. Din echipa de renovare de la Centrul de Plasament Ploiești au făcut parte:

 • Oana Ene
 • Neagu Constanța
 • Sora Alexandra
 • Nicolae Georgiana
 • Șerban Angela
 • Stoica Sorina
 • Puiu Monica
 • Marius Bănică

Dovleac Marian , Laurențiu Teisan și Daniel Aldea au făcut parte din echipa tehnică.

Le mulțumim tuturor pentru implicare!

222

 

[Interviu] Cum a decurs renovarea de la Centrul de Plasament Sfântul Andrei, Ploiești | Blog #deajutor