Cine suntem

De doi ani, punctele noastre de reper de pe harta României s-au schimbat. Când deschidem una, privirea nu ni se mai oprește pe cele mai mari orașe, Cluj, Timișoara, București, Suceava, ci, mai degrabă, lângă ele, pe orășele, comune sau sate ale căror nume au o poveste, poate, doar pentru comunitățile locale. Și, de ceva timp, și pentru noi. Suntem Patru Mâini, un producător român de materiale de construcții pentru finisaje și un integrator de soluții pentru personalizarea caselor, care, din 2013, desfășoară anual o campanie de renovări pentru grădinițe, școli și spitale de copii din țară care au nevoie de ajutor.

Business-ul nostru are o componentă largă de antreprenoriat social. Credem în puterea exemplului și în conceptul de ajutor față de ceilalți, așa că am creat platforma “De ajutor pentru comunitate”, prin intermediul căreia 1 leu din fiecare vânzare de produs Patru Mâini inclus în program merge în fondul destinat renovării unor instituții de învățământ, centre de plasament, grădinițe și spitale (în special maternități și secții dedicate copiilor). Facem renovările în comunitățile în care ne desfășurăm activitate. De exemplu, din banii obținuți din vânzarea produselor noastre în Brașov, o parte se întorc tot în Brașov, acolo unde este nevoie. Vânzând ajutăm.

În 2013, am renovat 28 de grădinițe, școli și spitale de copii din toată țara, cu ajutorul a 239.000 lei şi a unui număr de 150 de voluntari din echipa Patru Mâini, magazinele Dedeman şi comunităţile beneficiare, dar şi a tuturor celor care au achiziţionat produsele aflate în programul “De ajutor pentru comunitate”. În 2014, numărul a rămas constant. În 2015 ne propunem să crească.

Pentru a vedea ce am făcut bine până acum, dar și unde e loc de îmbunătățiri, am demarat anul cu o colaborare care vrem să se concretizeze, la un moment dat, cu un documentar de lung metraj. O echipă formată din Barna Nemethi (regizor de film și fotograf) și Radu Stancu (Producător, deFilm) au pornit luni, pe 16 februarie, într-o călătorie prin țară care urmărește traseul hărții oamenilor care ajută. Scopul este de explorare a conceptului de antreprenoriat social în România. Funcționează? În ce condiții? De ce are nevoie?

Cei doi vor vizita acele localități în care se găsesc școlile, grădinițele și spitalele la renovarea cărora am ajutat în ultimii doi ani. Vor vorbi cu beneficiarii, învățătoarele, medicii, copii, voluntarii și toți cei care au fost implicați în aceste fapte bune. Barna și Radu vor cartografia, timp de două săptămâni, România noastră. Acesta este jurnalul lor vizual.

5 Comments

 1. STIMATE FURNIZOR PATRUMIINI

  AS DORI SA COMAND ONLINE MAI MULTE CUTII DE DECORATIVA PT FINISAJ LA O CASA, INSA NU GASESC NICAIERI ONLINE PALETARUL DE CULORI.
  VA ROG SA MA INDRUMATI.

  CU STIMA
  CLAUDIU

 2. Tare incalcit saitul vostru, nici nu stiu unde sa intru ca sa va las niste intrebari cu privire la un produs achizitionat fara sa vreau si apoi au aparut intrebarile, asa ca va scriu aici si apoi redirectionati voi unde trebuie, dar vreau sa primesc raspuns la acesta intrebare privind produsul vostru. Am luat de la dedeman din Tirgu Jiu un sac de adeziv Primus AdetermAlb adeziv pentru izolatii termice de 25 kg . As vrea sa stiu daca pe acest adeziv, dupa ce am lipit poliesstiren pe perete si am dat si peste poliestiren, pot pune placi de faianta?, are prindere adezivul de lipire a faiantei pe acest adeziv Primus AdetermAlb?

 3. Sunteti suparati pe mine, de aceea nu mi-ati raspuns, v-as fi sunat dar nu vad nici un numar de telefon lasat pentru contact si informatii, m-am oprit din lucrari si de o zi tot astept un simplu raspuns de la voi si nu mi-l dati. La interior am lipit poliestiren, am dat si peste el am lipit si plasa iar acum vreau sa pun faianta, se va lipi faianta pe acest adeziv Primus AdetermAlb? sau dau totul jos si o iau de la inceput cu alte produse de la alte firme? stiu ca am geresit facand asa, trebuia sa nu fac nimic pana nu primeam raspuns de la voi, acum sunt blocat de o zi cu munca pentru ca nu primesc un raspuns de la voi. Ce sa mai fac? Telefon aveti?

  • Domnule Rotaru, ne scuzati pentru întârzierea răspunsului. Puteți lipi plăci de faianță, da, fără probleme. Pe site-ul nostru găsiți mai multe informații despre Primus Adeterm Alb: http://patrumaini.ro/produs/primus-adeterm-alb/. Pentru alte detalii, ne găsiți și pe Facebook.com/PatruMaini!

 4. Va multumesc frumos pentru mesaj, ma voi apuca mai departe de treaba.

Submit a comment

Cine suntem | Blog #deajutor